در ماه آوریل، در حالی که بازار سهام آمریکا به شدت افت کرد، سهام شرکتهای رمزارزی به شکلی غیرمنتظره رشد دو رقمی را تجربه کردند. این روند صعودی به خصوص در شرکتهایی نظیر مایکل سایلور و کوینبیس نمایان بود، که به نوعی به عنوان پناهگاهی در برابر شرایط ناپایدار بازار عمل کردند.
جزئیات نشان میدهد که باوجود رشد سهامهای وابسته به رمزارز، بسیاری از آنها هنوز در زیان هستند و سهماهه اول سال برای استخراجکنندگان رمزارز بسیار چالشبرانگیز بود. برای مثال، هزینههای بالا و کاهش سود استخراج بر این شرکتها تأثیر منفی گذاشت و نیاز به احتیاط را در سرمایهگذاری یادآوری کرد.
در نتیجه، اگرچه سهام وابسته به رمزارز در آوریل نشاندهنده پتانسیل بالایی هستند، سرمایهگذاران باید به نوسانات شدید توجه داشته باشند. توصیه میشود که در برنامهریزیهای سرمایهگذاری، احتیاط و میانهروی را مد نظر قرار دهند تا از خطرات ناشی از نوسانات بازار جلوگیری کنند.
در حالی که بازار سهام آمریکا در ماه آوریل با لرزههای شدیدی مواجه بود و شاخص S&P 500 بیش از ۲.۵٪ افت کرد، سهام شرکتهایی که پیوند عمیقی با دنیای رمزارز دارند خلاف جریان آب شنا کرده و رشدی دو رقمی را تجربه کردند.
صعود چشمگیر وابستگان بیتکوین
شرکت استراتژی مایکل سایلور (MicroStrategy)، ناشر بزرگترین ذخیره بیتکوین در میان شرکتهای عمومی، بیش از ۲۰٪ رشد کرد. صرافی کوینبیس گلوبال نیز آماده بازگشت به رالی شد و بیش از ۱۵٪ بالا آمد. شرکت ماینینگ کلیناسپارک که در چاههای استخراج رمزارز فعالیت میکند، نزدیک به ۳۰٪ از کف بازار فاصله گرفت—در حالی که سهام فناوری بهطور متوسط حداکثر ۵٪ از ارزش خود را از دست دادند.

نقش بیتکوین بهعنوان پناهگاه امن
رالی اخیر بیتکوین، که حدود ۱۳٪ در طول آوریل صعود داشت، بار دیگر بحث پرهیزناپذیر امنپناه بودن آن را داغ کرد. هرچند داراییهای دیجیتال بهخاطر نوسانات تندشان شناخته میشوند، اما این بار سهام شرکتهای دارای قرار داشتند، گویی کشتیهای کروز در دریای متلاطم بازار، از امواج سهمگین جان سالم به در بردهاند.
بیل پاپاناستاسیو، تحلیلگر کیفی برِ یِت وودز در این باره گفت:
«محرک اصلی بیتردید، قیمت لحظهای بیتکوین بوده است. ماینرها هم که در دوران تعرفههای سنگین، سخت دچار چالش بودند حالا جان گرفتهاند.»
هشدارها و تردیدها
با همه این شادیها نباید از یاد برد که بسیاری از این سهام هنوز در سال جاری در زیان ماندهاند.
یاران تازهنفس استراتژی مایکل سایلور
در میان اخبار صعود، اوپکسی (Upexi Inc) بیش از ۴۵۰٪ رشد کرد؛ شرکتی که همین ماه اعلام کرد قصد دارد ۱۰۰ میلیون دلار برای خرید توکن سولانا جمعآوری کند.
شرکت کانتور اکوئیتی پارتنرز با سه برابر شدن قیمت سهامش، نقشهی راهی برای ایجاد صندوق بیتکوین با همراهی بزرگان صنعت ارائه داد. این حرکات نشان میدهد که عطش سرمایهگذاران برای تکرار داستان مایکل سایلور شعلهور مانده است.
کهکشان دیجیتال در صدر جدول
در میان نامهای آشنا، گلکسی دیجیتال، با جهشی نزدیک به ۴۰٪ در راس قرار گرفت. مجوز لیست شدن در نزدک و حجم بالای پروژههای هوش مصنوعی و محاسبات ابری با همکاری کورویو (CoreWeave) همچون سوخت موشک، شتاب این کهکشان مالی را دوچندان کرد.
برت نوبلاخ، تحلیلگر کنتور فیتزجرالد در این باره اذعان داشت:
«گلکسی بهخاطر داشتن دهها کسبوکار در حوزه رمزارز و خدمات جانبی، بسیار جذاب است. هرگاه بازار رمزارز رونق بگیرد، این کشتی غولپیکر هم جهش میکند.»
کلام آخر
در پایان روزهای پرتلاطم آوریل، سهام وابسته به رمزارز نشان دادند که حتی در دل طوفان هم میتوانند سر از آب بیرون آورند. اما برای چشمداشتن به ساحل آرامش باید میانهرو باشیم؛ چرا که باران نوسان هنوز بر دشت بازار میبارد و هر مقصدی جز اعتدال میتواند راه ما را به بیابان ریسک بکشاند.