آلس میخل که هیچوقت از جنجالهای کوچک مستثنی نیست، از زمانی که دو سال و نیم پیش رئیس بانک مرکزی چک شد، سیاستهای پولی را در اوج بحران تورم شدید تغییر داد، در بازار سهام به دنبال سود رفت و همچنین تمایل خود را برای ساخت یک “گنج طلای ملی” اعلام کرد.
این بار اما، صحبتهای او درباره بیتکوین بود که توجهها را جلب کرد. او احتمال پیوستن بیتکوین به ذخایر رسمی کشور را مطرح کرده بود. این حرفها در جامعه رمزارزی که مشتاق تایید و مشروعیت است، موجی از هیجان به راه انداخت. اما بانکداران مرکزی سنتیتر چندان از این ایده خوشحال نشدند.
اما میخل میگوید هدفش از این صحبتها تنها شروع یک بحث درباره چگونگی تطابق برنامهریزان بانک مرکزی با تغییرات سریع و گسترده فناوری بوده است. هیئت مدیره او تصمیم گرفت مطالعهای در مورد مزایا و معایب نگهداری بیتکوین بهعنوان بخشی از تلاشهایش برای متنوع کردن داراییها و سودآور کردن بانک انجام دهد. این مطالعه همچنین میتواند به شناسایی مشکلات نظارتی حول داراییهای دیجیتال کمک کند که هر روز بیشتر مورد توجه قرار میگیرند.
میخل پیش از این در میان حامیان رمزارزها شهرت زیادی پیدا کرده است. او دعوتنامهای ویژه برای بزرگترین کنفرانس بیتکوین دریافت کرده، که پیش از این سخنرانان مهمی همچون رئیسجمهور دونالد ترامپ در آن صحبت کردهاند. میخل وعدههای ترامپ برای کاهش مقررات صنعت رمزارز را الهامبخش خود دانسته است. با این حال، او قصد ندارد در این کنفرانس که در ماه مه در لاسوگاس برگزار میشود، شرکت کند، میگوید “هیچوقت یک هوادار افراطی رمزارز نبوده است.”