به گزارش نبض ارز، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) پرونده علیه نووا لبز، خالق پروژه کریپتو هلیوم، را کنار گذاشت و اعلام کرد که توکنهای آنها، از جمله HNT، موبایل و IOT، به عنوان اوراق بهادار در نظر گرفته نمیشوند. این به این معناست که نقاط دسترسی وایفای هلیوم نیز اوراق بهادار محسوب نمیشوند. حالا هلیوم میتواند به توسعه زیرساختهای وایفای و ارائه مشوقهای کریپتو بدون نگرانی از اینکه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آن را به پروندههای حقوقی بیپایان بکشاند، ادامه دهد. تیم هلیوم همچنان با چشمانداز ایجاد یک دنیای کاملاً متصل با کمک فناوری بلاکچین مثبت باقی مانده است.
گری گنزِلر، رئیس سابق کمیسیون بورس و اوراق بهادار، آخرین حملات خود را به هلیوم انجام داد و آن را هدف یک اقدام اجرایی قرار داد. هلیوم در بلاگ خود اعلام کرد که این پرونده به طور ناعادلانه رد شده است، به این معنی که کمیسیون بورس و اوراق بهادار نمیتواند پروندههای مشابهی علیه هلیوم در آینده مطرح کند. هلیوم همچنین اعلام کرد که توکنهای آن، از جمله توکنهای وایفای، اکنون میتوانند بهعنوان توکنهای قانونی شناخته شوند.
هلیوم یک شبکه بلاکچین اداره میکند که مسئولیت حدود ۳۷۵,۰۰۰ نقطه دسترسی وایفای را بر عهده دارد و هدف آن غیرمتمرکز کردن کسبوکار وایفای است. ارزش بازار آن در سال ۲۰۲۱ حدود ۵ میلیارد دلار بود و از آن زمان به ۴۸۰ میلیون دلار کاهش یافته است. از زمان بهدستگرفتن قدرت توسط ترامپ، کمیسیون بورس و اوراق بهادار چندین پرونده پرحاشیه از جمله پروندههای ریپل، کوینبیس و یونیسواپ را کنار گذاشته است.
هلیوم در بلاگ خود نوشت: “امروز یک پیروزی بزرگ برای هلیوم و شبکه مردم است. نووا لبز، تیم بنیانگذار هلیوم، تایید کرد که کمیسیون بورس و اوراق بهادار موافقت کرده است تا ادعاهای خود مبنی بر فروش اوراق بهادار ثبتنشده را با پیشداوری رد کند. با این رد، اکنون میتوانیم بهطور قطعی بگوییم که تمام نقاط دسترسی وایفای سازگار با هلیوم و توزیع توکنهای HNT، IOT و موبایل از طریق شبکه هلیوم اوراق بهادار نیستند.”
با این حال، کمیسیون بورس و اوراق بهادار هنوز نووا لبز را به دلیل پرونده مدنی آنها که شامل شرکتهای بزرگ مانند نستله، لایم و سیلزفورس میشود، جریمهای به مبلغ ۲۰۰,۰۰۰ دلار اعمال خواهد کرد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار ادعا کرده است که آنها در طی یک فروش توکن در سالهای ۲۰۲۱-۲۰۲۲ در مورد ارتباط خود با شرکتهای بزرگ ادعاهای اغراقآمیزی مطرح کردهاند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار استدلال میکند که آنها ارزشگذاری خود را به ۱ میلیارد دلار افزایش دادهاند تا سرمایهگذاران را تحت پوشش اطلاعات نادرست جذب کنند. با این حال، تسویه ۲۰۰ هزار دلاری به هلیوم این امکان را میدهد که بدون پذیرش گناه، به پیش برود. پروژههای کریپتو باید از این حادثه درس بگیرند و خطرات بازاریابی برای جمعآوری سرمایه را به یاد داشته باشند.
هلیوم در بلاگ خود نوشت: “با رد ادعاهای کمیسیون بورس و اوراق بهادار مبنی بر اوراق بهادار ثبتنشده، نتیجهگیری میشود که فروش سختافزار و توزیع توکنها برای رشد شبکه بهطور خودکار به معنی اوراق بهادار بودن آنها از دید کمیسیون بورس و اوراق بهادار نیست.”