پیتر تاد در پیامی که به HBO و بینندگان یکی از فیلمهای جدید آنها ارسال کرد گفت: “من بیتکوین را اختراع نکرده ام.”
تاد در ایمیلی به رسانهها گفت: «من ساتوشی نیستم»، و ادعای خود را که هویت واقعی پیشگام رمزنگاری نامستعار ساتوشی ناکاموتو نیست، رد کرد.
در مستند «پول الکتریک: راز بیتکوین»، کارگردان فیلم، کالن هوباک، از شواهد غیرمستقیم استفاده کرد تا نشان دهد که تاد ممکن است ناکاموتو باشد. به عنوان مثال، در یکی از بخشهای فیلم گفته شده است که ممکن است ناکاموتو به طور تصادفی از حساب کاربری تاد در انجمن اینترنتی برای ادامه پستی که قبلاً با نام کاربری ناکاموتو آغاز شده بود، استفاده کرده باشد.
تاد گفت که در زمان انتشار این پستها، حساب کاربری او در واقع با نام «retep» ثبت شده بود و افراد، هویت پستکننده را نمیدانستند. بیشتر کاربران انجمن پیامرسان بیتکوین که ساتوشی ناکاموتو در آنجا درباره بیتکوین بحث میکرد، از نامهای مستعار استفاده میکردند.
تاد در ادامه افزود اگر او در ادامه پست ناکاموتو با حساب «retep» اشتباه کرده بود، میتوانست به سادگی استفاده از آن حساب را متوقف کرده و حساب جدیدی برای پست کردن با نام خود ایجاد کند. اما در عوض، تاد بعداً حساب retep را به نام خود تغییر نام داد.
تاد در ایمیلی گفت: «اگر کالن واقعاً میخواسته ساتوشی را پیدا کند، به راحتی میتوانست این موضوع را بررسی کند».
«بر اساس آنچه اتفاق افتاده و رفتار او، من به شدت مشکوک هستم که نام بردن من به عنوان ساتوشی تنها یک ترفند بازاریابی برای جلب توجه به مستند او بوده است.»
تاد، فیلم کالن را «رویکردی کمعمق، مبتنی بر شواهد غیرمستقیم و تصادفی برای تلاش در پیدا کردن ساتوشی» نامید.
نمایندهHBO به درخواست اظهار نظر درباره جوابیه تاد، پاسخ نداد.
تاد گفت که افشایهای این مستند باعث شده است نگران امنیت شخصیاش باشد، عمدتاً به این دلیل که کیفپولهای متعلق به ساتوشی ناکاموتوی واقعی هنوز حدود ۱ میلیون بیتکوین دارند که با قیمتهای فعلی حدود ۶۲ میلیارد دلار ارزش دارند.
وی در ادامه گفت: «بدیهی است که اتهام نادرست داشتن دهها میلیارد دلار به کسی، آنها را در معرض خطر سرقت و ربایش قرار میدهد»و کارگردان زندگی من را برای تبلیغ فیلمش در معرض خطر قرار داده است.»
اینکه دقیقا ساتوشی ناکاموتو کیست ( یک فرد یا یک گروه است ) از زمان راهاندازی بیتکوین در ژانویه ۲۰۰۹ موضوع بسیاری از گمانهزنیها بوده است. از آن زمان، این ارز دیجیتال وارد جریان اصلی معاملات شده و در دفاتر شرکتهایی مانند MicroStrategy Inc ثبت شده و توسط صندوقهای قابل معامله در بورس آمریکا که میلیاردها دلار ارزش این توکن را در اختیار دارند، خریداری شده است.
در طول سالها، نشریات مختلف افراد گوناگون را به عنوان ساتوشی ناکاموتو پیشنهاد دادهاند. در سال ۲۰۱۴، نیوزویک ادعا کرد که او فیزیکدانی به نام دوریان ناکاموتو است که او این ادعا را رد کرد. در سال ۲۰۱۵، نیویورک تایمز انگشت اتهام را به سمت دانشمند کامپیوتر نیک سابو نشانه برد. کریگ رایت استرالیایی به طور مشهور خود را ساتوشی ناکاموتو اعلام کرد، تا اینکه یک قاضی بریتانیایی حکم داد که او خالق بیتکوین نیست.