به گزارش نبض ارز، بانک تسویه بینالمللی (بیآیاس) در گزارش اخیر خود درباره رمزارزها و امور مالی غیرمتمرکز، پیشنهاد داده تا بازار کریپتو ایزوله شود و برای استیبلکوینها و دیفای مقررات سختگیرانهای وضع گردد. اما رئیس یک شرکت سرمایهگذاری بلاکچین این توصیهها را برای کل نظام مالی «خطرناک» میداند.
کریستوفر پرکینز، رئیس شرکت کوینفاند، در پستی در شبکهی اجتماعی ایکس در تاریخ ۱۹ آوریل نوشت: «بسیاری از توصیهها و نتیجهگیریهای آنها — که شاید از ترس، تکبر یا جهل نشأت گرفته — کاملاً بیاطلاع و صادقانه بگویم، خطرناک است.» او به گزارش بیآیاس با عنوان «رمزارزها و امور مالی غیرمتمرکز: عملکردها و پیامدهای ثبات مالی» اشاره داشت.
توصیههای بیآیاس، ریسکهای عظیم برای مالیه سنتی
پرکینز نوشت: «کریپتو کمونیسم نیست.» او با ایدهی «مهار» بازار کریپتو که بیآیاس آن را پیشنهاد کرده بود، مخالفت کرد و گفت: «این اینترنتِ جدید است که با هر اتصال، دسترسی به خدمات مالی را ممکن میکند. شما نمیتوانید آن را بیشتر از اینترنت کنترل کنید.»
او هشدار داد که چنین رویکردی، نظام مالی سنتی را در معرض ریسکهای نقدینگی «با مقیاسی غیرقابل تصور» قرار خواهد داد، بهویژه آنکه بازار کریپتو به صورت ۲۴ ساعته و هفت روز هفته فعال است، در حالی که بازارهای سنتی پس از پایان ساعات معاملاتی تعطیل میشوند.
پرکینز تأکید کرد: «اگر اجرا شود، نهتنها ریسک سیستمیک را کاهش نمیدهد، بلکه آن را تشدید خواهد کرد.»
دیفای شفافتر از مالیه سنتی
در گزارش بیآیاس آمده بود که حجم سرمایهگذاران و میزان سرمایه در کریپتو و دیفای «به حد بحرانی رسیده»، و محافظت از سرمایهگذاران به یک «نگرانی جدی» برای ناظران تبدیل شده است. پرکینز اما با این ادعا هم مخالفت کرد و گفت دیفای در مقایسه با «عدم شفافیت» و نابرابریهای مالیه سنتی، یک «پیشرفت قابل ملاحظه» است.
او درباره نگرانی بیآیاس از ناشناسبودن توسعهدهندگان دیفای پرسید: «ببخشید، اما آخرین بار چه زمانی یک شرکت مالی سنتی فهرست توسعهدهندگانش را منتشر کرد؟ شرکتهای بورسی تا حدودی افشاگری میکنند، اما آنها هم در حال کنار رفتن و جایگزینی توسط بازارهای خصوصی هستند.»
استیبلکوینها و ثبات اقتصاد کلان
بیآیاس همچنین هشدار داده که استیبلکوینها میتوانند «به بیثباتی اقتصاد کلان در کشورهایی مانند ونزوئلا و زیمبابوه» منجر شوند. پرکینز در پاسخ گفت: «اگر تقاضا برای استیبلکوینهای دلاری وجود دارد و به بهبود شرایط مردم در کشورهای در حال توسعه کمک میکند، شاید این اتفاق خوبی باشد.»
کریستین کاتالینی، همبنیانگذار لایتاسپارک، نیز همان روز در ایکس به گزارش بیآیاس تاخت و آن را با این مثال خلاصه کرد:
«فرض کنید دارید برای ناوگانی از پهپادهای خودران قوانین پارکینگ مینویسید — کاری صادقانه، اما دو جهش تکنولوژیک عقب.»