به نقل از راه پرداخت، در آستانه برگزاری اولین رویداد زیرساخت دیجیتال، چهار نام در صنعت فناوری اطلاعات ایران بهعنوان حامیان اصلی این رویداد معرفی شدند. فالنیک، رمیس، فناپتک و آداک فنآوری مانیا با تجربه و دستاوردهای خود، نقش کلیدی در شکلدهی به آینده فناوری کشور دارند. این شرکتها با تکیه بر نوآوری، تخصص و خدمات جامع خود در حوزههای مختلف فناوری اطلاعات، همواره در مسیر پیشرفت و توسعه زیرساختهای دیجیتال کشور گام برداشتهاند. در ادامه، به چالش ها و موضوعات مطرح شده توسط مدیران شرکت فالنیک ایران اچ پی در این رویداد می پردازیم.
معاون بازرگانی فالنیک :اگر بخش خصوصی روی مزیت نسبی کار نکند از بین میرود
محمدمهدی بشیرنژاد، معاون بازرگانی فالنیک در رویداد زیرساخت دیجیتال درباره مهمترین دستاورد کسبوکارهای حوزه تأمین در سالهای اخیر صحبت کرد.
او درابتدای صحبتهای خود عنوان کرد: «به طور کلی، استراتژی شرکتها یا برای توسعه است یا برای بقا. اگر یک شرکت را جزئی از اکوسیستم تصور کنیم، باید بدانیم استراتژی کل کشور چه بوده است. در سالهای گذشته ما شاهد استراتژی بقا بودهایم. ما در حال حاضر موج مهاجرت را داریم و شرکتی مثل دیجیکالا مهمترین دلیل ترک شغل نیروهای خود را مهاجرت بیان کرده که آمار آن ۲۵ درصد بوده است.»
تغییر استراتژی برای رشد اکوسیستم
او در پاسخ به این سؤال که چگونه میتوان اکوسیستم را رشد داد، گفت: «استراتژی باید تغییر کند. ما باید توسعه صادرات یا جایگزینی واردات داشته باشیم. واردات در حال حاضر سخت شده است. در حوزه تولید سختافزار که در حوزه رقابت جا ماندهایم مشوق ارائه میشود. فاصله تکنولوژی به اندازهای زیاد شده که این اتفاق میافتد. ما باید روی حوزه مزیت نسبی کار کنیم. با توجه به فاصله زیادی که در حوزه سرویس ایجاد نشده، میتوانیم فعالیت بهتری در این حوزه داشته باشیم. در مواردی مثل تولید ماشینهای پردازشی فاصله زیاد شده و یک تولیدکننده چینی پیدا میشود و شرکتی روی آن برچسبی میزند و داخلی میشود.»
معاون بازرگانی فالنیک درباره اینکه استراتژی رگولاتوری کدام نهاد میتواند وضعیت این اکوسیستم را بهبود ببخشد، بیان کرد: «بر اساس برنامه هفتم توسعه متوسط رشد اقتصادی باید ۸ درصد و اقتصاد دیجیتال ۱۱ درصد باشد. برای این اتفاق باید سرمایهگذاری داخلی یا خارجی اتفاق بیفتد. دولت نباید مانع سرمایهگذاری داخلی شود. در سال ۱۳۹۵ اگر ما سفارشی داشتیم صبح تصمیم میگرفتیم و در عرض یک ساعت در سامانه توسعه تجارت ثبت میکردیم. اکنون باید هفتاد روز در صف تخصیص ارز باشیم و دستورالعملها مدام به روز میشود. این عوامل، جریان نقدینگی شرکتها را دچار مشکل میکند. استراتژیها دولت همگن نیست.»او در پیشنهادی برای بهبود وضعیت سرمایهگذاری گفت: «استراتژی تمرکز بهترین راه است. زمانی که روی مزیت نسبی تمرکز کنیم و آنها را بشنویم، میتوانیم موفقتر باشیم. اگر موانع برداشته شود میتوانیم به عنوان مثال تکنولوژیهای جهان را در عرض ۶ ماه تحویل بگیریم. عدم سنخیت سیاستها باعث ایجاد مشکل شده است. ما نمیتوانیم در همه صنایع موفق باشیم و باید روی حوزههای محدودی تمرکز کنیم.»
معاون بازرگانی فالنیک درباره عدم سنخیت سیاستها خاطرنشان کرد: «بخشی از برنامه توسعه این است که حاکمیت برنامهریزی میکند اما این برنامهریزیها باید مبتنی بر واقعیت و ظرفیتها باشد. استراتژیها فقط روی کاغذ نوشته میشود و نمیتوانند آن را پیادهسازی کنند. قبلاً هدف نیروهای مهاجرتی ما به سمت اروپا بود الان به سمت کشورهای عربی است. مهمترین اقدامی که باید انجام شود این است که موانع برداشته شود. اگر بخش خصوصی روی مزیت نسبی کار نکند از بین میرود.»
مدیرفنی فالنیک؛ خدمات یکپارچه، کلید موفقیت در بازار
علی کاظمی، مدیرفنی فالنیک به چالشهای فعلی صنعت فناوری اطلاعات اشاره کرد و از مشکلاتی نظیر تحریمها و نوسانات ارزی که واردات تجهیزات و لایسنسها را با محدودیت مواجه کردهاند، صحبت کرد. او بیان کرد: «مشکلات ارتباطی، تحریمهای موجود و نوسانات ارزی باعث شدهاند تا در واردات دستگاههای بروز و قطعات جانبی با مشکلات زیادی روبهرو شویم. در حالی که مشتریان ما انتظار دارند تجهیزات و خدمات بهروز و با کیفیت دریافت کنند، این محدودیتها بهطور مستقیم بر کیفیت خدمات تأثیر میگذارد.»
با وجود همه این چالشها، فالنیک توانسته با ارائه راهکارهای جامع فناوری اطلاعات، مشکلات مشتریان را برطرف کند و به آنها خدمات با کیفیت و پایدار ارائه دهد. کاظمی تاکید کرد: «یکی از رازهای ماندگاری فالنیک در این ۳۰ سال همین بوده که همیشه با مشتریان در ارتباط نزدیک بودهایم و بهصورت مداوم تلاش کردهایم تا دغدغههای آنها را با استفاده از تکنولوژیهای نوین و راهکارهای جامع حل کنیم.»
فالنیک بهعنوان واردکننده رسمی سرور HP، علاوه بر ارائه محصولات سختافزاری، راهکارهای نرمافزاری و خدمات پس از فروش نیز ارائه میدهد. این شرکت با رویکرد Total Solution یا راهکار جامع، تلاش دارد تا همه نیازهای فناوری اطلاعات سازمانها را در یک پکیج یکپارچه ارائه کند. کاظمی در این رابطه گفت: «ما در فالنیک نه تنها سرور و استوریج ارائه میدهیم بلکه گارانتی سرور و خدمات پس از فروش، پرینتر، ماشینهای اداری، کامپیوتر و لپتاپ را هم فراهم میکنیم. این تصمیم به دلیل نیاز بازار به خدمات جامع و یکپارچه در حوزه فناوری اطلاعات اتخاذ شده است.»
بازار ایران و نیاز به یکپارچگی خدمات در فناوری اطلاعات
کاظمی اشاره کرد که فالنیک با هدف سادهسازی فرآیند خرید و استفاده از تجهیزات و خدمات فناوری اطلاعات برای مشتریان، تلاش میکند تا نیازهای متنوع مشتریان را بهطور یکپارچه برطرف کند. او افزود: «امروزه سازمانها و شرکتها به دلیل پیچیدگیهای زیاد در دنیای فناوری اطلاعات، ترجیح میدهند که همه خدمات مورد نیاز خود را از یک تأمینکننده دریافت کنند تا دیگر نگران هماهنگیهای مختلف با چندین تأمینکننده نباشند.»
مدیر فروش فالنیک؛ اینترنت، فیلترینگ و امنیت سایبری، مهمترین چالشهای کسبوکارهای حوزه زیرساخت دیجیتال
بهناز رحمتی، مدیر فروش فالنیک در رویداد زیرساخت دیجیتال درباره تجربیات این شرکت در سالهای اخیر و چالشهایی که داشتهاند صحبت کرد.
او در ابتدای صحبتهای خود عنوان کرد: «فالنیک بیش از ۲۷ سال در زمینه آیتی از فروش تجهیزات تا پیادهسازی به صورت صفر تا صد فعالیت دارد. در این سالها چالش اساسی ما بحث درخواست مشتریان برای خرید کالاها و متقاعد کردن آنها در زمینه کالاهای تقلبی و غیرتقلبی بوده است.»
او در ادامه بیان کرد: «سیاست یک سری از سازمانها این بوده که کالای تقلبی و ارزان تهیه کنند. قیمت نمیتواند تضمینکننده کیفیت باشد و میتواند برای شرکتها چالش ایجاد کند. این شرکتها در ابتدا هزینه کمی میکنند و بعدها هزینه آنها برای نگهداری بالا میرود.»
مدیر فروش فالنیک درباره دلیل ممانعت مشتریها برای تهیه کالای اصل توضیح داد: «بازار رقابتی به مرور زمان بیشتر و سنگینتر شده و اولویت خیلی از سازمانها قیمت است و نمیتوان آنها را متقاعد کرد که در ابتدا هزینه بیشتری بپردازند. از طرفی، گاهی مشتریها از آنجا که مهارت کافی در تشخیص تجهیزات تقلبی و غیرتقلبی ندارند، این موضوع باعث ایجاد مشکل میشود. بسیاری از مصرفکنندگان فکر میکنند از قطعات اورجینال استفاده میکنند.»
رحمتی درباره چالشهای زیرساخت اقتصاد دیجیتال کشور در بخش دولتی و خصوصی گفت: «در حوزه اقتصاد دیجیتال اولین مورد بحث اینترنت پرسرعت و قابل اعتماد است. زیرساختها نیاز به اینترنت پرسرعت دارند. از طرفی فیلترینگ و امنیت سایبری از دیگر چالشهای زیرساخت اقتصاد دیجیتال کشور است.»
او درباره راهکارهایی که میتواند وضعیت زیرساخت اقتصاد دیجیتال کشور را بهبود دهد، اظهار کرد: «اینترنت بحث زیرساختی است اما بحث امنیت تا جایی که به مصرفکننده مربوط میشود، استفاده از تجهیزات مناسب آن را تضمین میکند. برای امنیت باید از تجهیزاتی که نو است استفاده کرد. مصرفکنندگان باید از استفاده از تجهیزات کارکرده پرهیز کنند. اما خیلی از مصرفکنندگان نسلهای قدیمی تجهیزات را میخرند و این موضوع میتواند مشکلات زیای را ایجاد کند.»
بهناز رحمتی در پاسخ به این سؤال که چالشهای رگولاتوری چه خسارتهایی به کسبوکارها وارد کرده است، توضیح داد: «سیاستگذاری یک بحث کلی بوده اما بحث اصلی رشد اقتصادی است. ما میانگین رشد اقتصادی ۱۱ درصد سالانه در نظر داریم اما اتفاق نمیافتد. بحث دیگر افرایش هزینه و کاهش کارایی است و ازاینرو فرصتهای شغلی کمتر داریم که باعث فرار مغزها شده است.»