مدیر عامل شرکت Yellow Card Financial که یک صرافی داراییهای دیجیتال با تمرکز بر قاره آفریقا است، اعلام کرد که علاقهمندیهای بیشتری از سوی بانکهای سنتی دریافت کرده و انتظار دارد که نهادهای نظارتی پس از آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ، که دوستانه با ارزهای دیجیتال برخورد میکند، سریعتر به تعیین قوانین برای این بخش بپردازند.
کریس موریس، مدیر عامل Yellow Card، در مصاحبهای که روز چهارشنبه انجام داد، گفت:
«با جهتگیری آمریکا به این سمت، فکر میکنم شاهد سرعت بیشتری از سوی دولتهای مختلف آفریقایی در جهت دستیابی به شفافیت مقرراتی خواهیم بود.»
وی افزود:
«این موضوع به ما اطمینان بیشتری میدهد که در طول یک سال آینده، تغییرات گستردهای در مقررات در سراسر قاره آفریقا رخ خواهد داد.»

اظهارات او چند ساعت پس از اعلام کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده انجام شد که قصد دارد یک گروه ویژه متمرکز بر ارزهای دیجیتال راهاندازی کند تا راههایی برای تنظیم بازار پیدا کند، که بخشی از طرح ترامپ برای این بخش است.
با وجود پذیرش گسترده داراییهای دیجیتال توسط جوانان آفریقایی و کسبوکارهایی که در برابر ارزهای ناپایدار محافظت میکنند، بسیاری از کشورهای این قاره هنوز فاقد قوانین مورد نیاز برای استفاده از داراییهای دیجیتال در بازارهای مالی هستند.
معاملات ارزهای دیجیتال همچنان در بیشتر کشورهای آفریقایی غیرقانونی است و فعالیتهای معاملاتی به دقت توسط بانکهای مرکزی نظارت میشود، زیرا نگرانند که سرمایهگذاران از استیبلکوینها برای انتقال داراییهای خود به خارج استفاده کنند که منجر به خروج سرمایه میشود.
دستگیری و محاکمه یک مدیر ارشد صرافی بایننس در نیجریه سال گذشته، که توسط مقامات به اتهام دستکاری ارز متهم شده بود – که او آن را رد کرد – نشاندهنده این است که دولتها تا چه حد میتوانند پیش روند.
او در ادامه اذعان داشت که:
شرکتش که از حمایت چندین سرمایهگذار از جمله Block Inc متعلق به جک دورسی، Valar Ventures که توسط پیتر تیل همبنیانگذاری شده و Coinbase Ventures برخوردار است، چندین پیشنهاد خرید دریافت کرده است.
کریس موریس افزود:
«ما در حال گفتگو با بانکها و سایر مؤسسات مالی بزرگ هستیم که چند ماه پیش، علاقهای به شنیدن درباره ارزهای دیجیتال نداشتند و نمیخواستند در مورد آن صحبت کنند. اکنون این شرکتها با ما تماس میگیرند، علاقهمند هستند و میخواهند بفهمند چگونه وارد این حوزه شوند. فکر میکنم بخشی از این موضوع تحت تأثیر ظهور ترامپ است.»
کریس موریس در ادامه گفت:
«Yellow Card که به ۲۰ کشور آفریقایی خدمات رسانی میکند، در سال گذشته بیش از ۳ میلیارد دلار ارز دیجیتال معامله کرده و با تبدیلهای جاری در مکانهایی مانند کنیا، رواندا و غنا برای تنظیم بازار ارزهای دیجیتال تشویق شده است، که این امر به شرکتهای فعال در این صنعت اعتماد به سرمایهگذاری، استخدام افراد بیشتر و رشد تیم را میدهد.»
کریس موریس در ادامه گفت:
«نیجریه در سراسر جهان در پذیرش استیبلکوینها رتبه اول را دارد و در پذیرش کلی ارزهای دیجیتال رتبه دوم است. شما کشورهایی مانند آفریقای جنوبی، کنیا و غنا را دارید که همه در بین ۲۰ کشور برتر جهان در پذیرش این فناوری قرار دارند.»
Yellow Card نتوانست در برنامهی تسریعشدهی شتابدهندهی مقرراتی که سال گذشته توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار نیجریه برای دو صرافی ارز دیجیتال راهاندازی شد، شرکت کند، اما موریس امیدوار است که شرکت او امسال مجوز عملیاتی دائمی دریافت کند.
انتقالات بینالمللی با استفاده از ارزهای دیجیتال در میان آفریقاییهای مقیم خارج از کشور و بستگان در داخل قاره محبوب است و پذیرش آن در میان شرکتهای کوچک و متوسط نیز در حال رشد است که برای معاملات خود به استیبلکوینها روی میآورند. موریس گفت که سؤال اکنون این است که آیا قاره میتواند این روند را حفظ کند و پیشتازی خود در بازار ارزهای دیجیتال را حفظ نماید.
او درپایان افزود:
«در دو سال گذشته، محیط مقرراتی در قاره بسیار بهتر شده است. اکنون با فشار اضافی از طرف ترامپ، فکر میکنم شرایط بهتر خواهد شد.»