یکی از شاخصهای کلیدی برای سنجش علاقه سرمایهگذاران کره جنوبی به بیتکوین، این هفته با عمیقتر شدن آشفتگیهای سیاسی در این کشور شرق آسیا، به بالاترین سطح خود در چهار ماه گذشته رسیده است.
بر اساس دادههای جمعآوری شده توسط پلتفرم بلاکچین کریپتوکوانت، «کیمچی پریمیوم» که به اختلاف قیمت بیتکوین بین صرافی کرهای آپبیت و صرافی کوینبیس اشاره دارد، این هفته به محدوده ۳ تا ۵ درصد افزایش یافته است. افزایش این شاخص معمولاً نشاندهنده تقاضای بالای سرمایهگذاران مستقر در کره جنوبی برای بیتکوین است. همین شاخص برای استیبلکوین تتر نیز به محدوده مشابهی افزایش یافته است.
«کیونگ جو»، بنیانگذار و مدیرعامل کریپتوکوانت میگوید:
«کره جنوبی با خروج بیسابقه سرمایه در میان آشفتگیهای سیاسی، کاهش نرخ زاد و ولد و رشد اقتصادی کُند روبرو است. نگرانیهای تورمی باعث تبدیل داراییهای وون به سهام آمریکایی، بیتکوین، طلا و دلار میشود. بسیاری از سرمایهگذاران رمزارز، صرافیها را به بانکها ترجیح میدهند و تتر و بیتکوین با پریمیوم ۲ تا ۵ درصدی معامله میشوند.»
فضای سیاسی کره جنوبی پس از اعلام نافرجام حکومت نظامی توسط «یون سوک یول»، رئیس جمهور این کشور در اوایل این ماه که تنها شش ساعت دوام آورد و سپس لغو شده و به هرج و مرج کشیده شده است. مجلس ملی سریعاً در ۱۴ دسامبر یون را استیضاح کرد که منجر به تعلیق اختیارات او و ارتقای «هان داک سو»، نخست وزیر به سمت رئیس جمهور موقت شد. در آخرین تحول، پارلمان روز جمعه به استیضاح هان نیز رأی داد که برای اولین بار در تاریخ این کشور یک رئیس جمهور موقت استیضاح میشود. این بحران بازارهای مالی را متزلزل کرده و این در حالی است که کره جنوبی با چالشهای اقتصادی فزاینده و تهدیدهای هستهای از سوی کره شمالی روبرو است. ارزش وون کره جنوبی ۰.۳۵ درصد در برابر دلار آمریکا کاهش یافته است.
به گفته جو، کره جنوبی یکی از فعالترین بازارهای خردهفروشی برای رمزارزها به شمار میرود، به طوری که حجم معاملات در صرافیهای رمزارز کرهای اغلب از معاملات سهام پیشی میگیرد. او افزود که حسابهای شرکتی در صرافیهای رمزارز کرهای مجاز نیستند، به این معنی که فعالیتهای رمزارزی در کره جنوبی تقریباً همگی از سوی سرمایهگذاران خرد انجام میشود.
«کیمچی پریمیوم» که نام خود را از غذای جانبی محبوب کرهای گرفته، شاخص پرطرفداری برای سنجش علاقه سرمایهگذاران خرد کره جنوبی به رمزارزها است. علاوه بر افزایش تقاضا، کنترلهای سختگیرانه ارزی و قوانین مبارزه با پولشویی نیز در شکلگیری این پدیده نقش داشتهاند.